Längdhopp och kretslopp

Den här veckan gällde det att hänga med i naturens explosion av färg. Efter vårens spaning på vårtecken har vi nu målat egna körsbärsträd i blom med inspiration utifrån pointilismen.

Körsbärsträd målning

I skogen njöt vi av värme och alla vackra nyanser av grönt som spirade i marken. Vi grävde även upp vår planka som vi grävde ner i höstas. Då satte vi fast bl.a. bananskal, vindruva, äppelskrutt, glas, plast och aluminium. I höstas pratade vi om naturens nedbrytare och nu har vi även tittat på film kring återvinning av olika material.

plankan

På idrotten tränade vi på längdhopp i äventyrsparken. Vi sprang även 60 meter i skuggan av träden. Vi kommer fortsätta träna på olika grenar inför friidrottsdagen den 30/5. Den dagen behöver barnen ha bra skor, idrottskläder efter väder och de ska även ha med sig matsäck med dryck för en heldag ute vid Årsta BP.

Längdhopp

Vi vill att barnen tar med sig toarullar då vi ska ha lite skapande kring bokstaven Dd nästa vecka. Det närmar sig skolavslutning och då blir det dags för städning av lådor och en hel del arbeten ska bäras hem. Barnen behöver därför ta med sig en papperskasse med sitt namn på.

 

Annonser